Regionale boeren 

Lekker, verantwoord vlees van de beste kwaliteit begint met de herkomst van het vlees volgens Slager Ben. Uitgangspunt daarbij is dierenwelzijn want Ben is ervan overtuigd dat dierenwelzijn zorgt voor een betere kwaliteit en smaak van het vlees.

Dieren hebben ruimte, buitenlucht en gezonde, natuurlijke voeding nodig. Daarom koopt Ben zijn vlees in bij regionale boeren die hij persoonlijk selecteert op de beste leefomstandigheden van de dieren.

Varkens van boer Allard

Varkens van boer Allard in Maarn leven buiten in de wei
Proefland, de boerderij van boer Allard in Maarn heeft verschillende varkensrassen: Duroc, Pietrain en Hollands Landvarken, buitenvarkens die een hoge kwaliteit vlees leveren. De biggetjes groeien van jongs af aan buiten op in een weide waarin ze naar hartenlust wroeten en een schuilstal waarin ze slapen en schuilen voor zon, wind of regen. Ze hebben allemaal minstens één maatje waarmee ze in de wei staan en zijn dus nooit alleen. De varkens zijn stevig en gezond, groeien op zonder groeihormonen en zijn zelden ziek. Antibiotica is dan ook niet nodig, ze krijgen voldoende vitaminen binnen.

Natuurlijk voedsel

Boer Allard geeft ze natuurlijk voedsel naast wat ze zelf bij elkaar scharrelen in het weiland. Groenten, fruit, aardappelen en brood; ze lusten het allemaal! Wel heeft ieder varken zo z’n eigen voorkeur: waar de een helemaal blij wordt van aardappels, is de ander juist helemaal dol op yoghurt en kaas. Ze weten heel goed wanneer er eten komt; er klinkt dan een waar concert van luid geknor!

Meer lezen over de varkensrassen? Slager Ben verkoopt verschillende soorten. Bekijk hier het aanbod 

Dubbeldoelkoeien uit IJsselstein

Dubbeldoelkoeien uit IJsselstein zijn duurzaam en lekker
Een Dubbeldoelkoe? Is dat iets nieuws? Ja en nee eigenlijk. Dubbeldoelkoeien zijn melkkoeien die hun hele werkzame leven melk geproduceerd hebben. Na hun carrière als melkkoe krijgen zij een tweede leven bij duurzame rundveehouder Heijdra in IJsselstein. In ruime stallen met geurig stro en veel frisse lucht rusten de koeien uit en groeien uit tot een vleeskoe met puur en lekker mals rundvlees.

Beperkte ecologische voetafdruk

De ecologische voetafdruk of CO2 footprint van een Dubbeldoelkoe -de impact die de koe heeft op onze leefomgeving- is relatief laag. Het voer, water en de grond die de koe heeft gebruikt tijdens haar loopbaan als melkkoe zijn tijdens haar leven omgezet in vele liters verse melk. De periode die de koe nodig heeft om te uit te groeien tot vleeskoe duurt 100 dagen en de impact op het milieu is daardoor beperkt. De koeien eten gras en mais van eigen land en restproducten zoals aardappelsnippers uit aardappelfabrieken. Daarnaast krijgen de koeien GMO-vrij krachtvoer, dat is voer zonder genetisch gemanipuleerde organismen.

Mals rundvlees van eigen bodem

Tot een paar jaar geleden gingen deze koeien, als ze minder melk gingen produceren, naar het slachthuis om verwerkt te worden tot laagwaardige producten zoals hamburgers en gehakt. Nu leveren de koeien in hun tweede leven hoogwaardige, malse biefstukjes, ossenhaas, T- Bone steaks, Tournedos en Rib Eye’s van Hollandse bodem op. Slager Ben heeft vlees van Dubbeldoelkoeien in de winkel omdat het van goede kwaliteit, lekker en duurzaam is.

Lekkerlander Exellent Runderen

Lekkerlander Exellent Runderen uit Lekkerkerk
De Lekkerland Excellent runderen van boer Jasper Meerkerk grazen het grootste deel van het jaar in de weides van Lekkerkerk en in de winter staan de koeien in een ouderwetse stal met stro. In de zomer staat voornamelijk gras op het menu en ’s winters hooi. Boer Jasper voert de koeien bij met natuurlijke voeding die hij zelf met zorg samenstelt. De gezonde, natuurlijke voeding komt uiteraard de smaak van het vlees ten goede.

De runderen groeien op zoals het hoort: in de natuur, met natuurlijke voeding, veel beweging en zonder stress. Door de beweging van de dieren raakt het vlees meer doorbloedt waardoor het vlees mals en sappig is. Het vlees van de Lekkerlander runderen is daardoor mals en heeft een ouderwets lekkere smaak.